Mai bine pentru fiecare

semnatura
“Mai bine pentru fiecare”, la final

Asociația Psihologilor Gorjeni din Târgu-Jiu în parteneriat cu PAIDEA SRL, a organizat, ieri, conferința de presă finală a proiectului “Mai bine pentru fiecare”, implementat în ultimul an şi jumătate la nivelul judeţului. Proiectul a fost de altfel cofinanțat de Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Obiectul proiectului a fost de creştere a numărului de persoane atrase şi menţinute pe piaţa muncii, inclusiv în zonele rurale şi sprijinirea ocupării formale prin facilitarea integrării pe piaţa muncii a 488 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a şomerilor, în special a celor de lungă durată şi a persoanelor inactive din judeţ cu accent special pe grupurile dezavantajate pe piaţa muncii.
DSC_0019

Au fost asistate, în cadrul proiectului, 514 persoane înscrise în grupul ţintă, dintre care 324 au fost femei, iar 174 au fost tineri. Deja au fost încadrate în câmpul muncii 64 de persoane dintre care 60 au participat la programe de formare profesională. 150 de persoane au participat la cursuri pentru formarea în meseriile de ospătar, lucrător în comerţ, îngrijire bătrâni la domiciliu, manichiurist-pedichiurist, 330 absolvind cursuri de iniţiere/perfecţionare Competenţe antreprenoriale, Competenţe sociale şi civice-comunicare şi lucru în echipă, Competenţe informatice, Manager proiect, Inspector/referent resurse umane, Comunicare în limba engleză, Competenţe sociale şi civice-dezvoltare persoanală.

DSC_0024

S-au mai înfiinţat, de asemenea, 11 firme, 10 premii acordându-se participanţilor la concursul de planuri de afaceri “Premii pentru iniţiative antreprenoriale”. Managerul de proiect, Nicoleta Fiu Mitrea, s-a declarat mulţumită, ieri, de felul cum s-a derulat proiectul, mulţumindu-le tuturor celor implicaţi pentru buna colaborare şi munca în echipă astfel realizată.

Sursa: Gorjeanul